Sierteelt en bloembolgewassen

Sierteelt

Sierteeltproducten zoals bloemen, planten, boomkwekerijproducten en bloembollen zijn het belangrijkste agrarische exportproduct. De teelt van siergewassen vindt zowel in de vollegrond (open teelt) als onder glas en in plastic tunnels plaats en kan onderverdeeld worden in:

  • Bloembol- en bloemknolgewassen zoals tulp, lelie, hyacint en narcis
  • Bloemisterijgewassen zoals snijbloemen, potplanten, snijgroen en trekheesters
  • Boomkwekerijgewassen zoals laanbomen, klimplanten, coniferen, rozen, sierheesters, kerstbomen, heide, Bos- en haagplantsoen en Vruchtbomen en -struiken
  • Vaste planten
  • Bloemenzaad
  • Moeras- en waterplanten

Bloembollen

Nederland staat bekend om de teelt van bloembol- en bloemknolgewassen. De teelt is onder te verdelen in bloembollen en bloemknollen teelt en de bolbloemen en knolbloemen teelt.

Bloembollen en bloemknollen worden geteeld voor de bolproductie. Dit gebeurt voornamelijk in Nederland, maar ook in bijv. Chili, Frankrijk en Nieuw zeeland. De geproduceerde bollen worden gebruikt voor de teelt van bolbloemen en knolbloemen waarbij het gaat het om de productie van de bloem. Een groot deel van de in Nederland geproduceerde bloemen worden geexporteerd. Daarnaast worden veel bollen geexporteerd voor bloemproductie in het buitenland.

Uitgelichte producten

Veilige boldompeling voor brede en duurzame werking

Breed fungicide en zacht voor het gewas.

Meest stabiele pyrethroïde.

Heeft u een vraag over een product of advies nodig bij het kiezen van een geschikt product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Top