Landschap

Duurzaamheid in Nederland

Nederland telt ca. 42.543 vierkante kilometer (1 ha = 0,01 km²) in afmeting, rijk aan water, vogels, grasland en landbouwgrond. In totaal wordt 2,2 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland gebruikt (CBS 2020). Hiervan is 63 procent in gebruik bij de melkveebedrijven en 24 procent bij de akkerbouwbedrijven.

De meesten van ons nemen het prachtige landschap voor vanzelfsprekend. Maar er is veel werk voor nodig om ervoor te zorgen dat het mooi en gezond blijft. Voor de landbouwers is het behoud van het land van groot belang: voor hun bedrijven, voor hun gemeenschap en voor de volgende generaties. Hierbij kunnen ze rekenen op de steun van BASF, met innovatieve producten en oplossingen voor land- en tuinbouw, die veel verder gaan dan alleen standaard gewasbescherming.

Al meer dan 100 jaar werken we nauw samen met telers, waarbij we ons onderzoek richten op het ontwikkelen van de best mogelijke producten en oplossingen. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze producten en oplossingen worden toegepast met de nodige zorg voor de gezondheid voor mens, dier en milieu.

Meer informatie over water

Meer informatie over voedsel

Meer informatie over biodiversiteit

Meer informatie over product stewardship

Top