Landschap

Groeiregulator

Legering in granen vindt vaak plaats bij veel wind of zware neerslag. Het inzakken of knikken van de stengel kost bijna altijd opbrengst. Om legering van granen te voorkomen kiezen telers vaak een stevig ras en de juiste zaaidichtheid. Daarnaast hebben telers de beschikking over groeiregulatoren. Een groeiregulator werkt remmend op de lengtegroei van de stengel en bevordert de diktegroei. Dit resulteert in een korter en steviger gewas.

Prodax is een groeiregulator op basis van twee actieve stoffen. De groeiregulator is lang effectief en werkt weersonafhankelijk. Dit vergroot de bedrijfszekerheid voor graantelers.

Groeiregulatie in pitfruit

Een hoge fruitopbrengst van goede kwaliteit, dat is waar u het als fruitteler voor doet.

Dat lukt alleen wanneer u de groei van de fruitbomen in de hand kunt houden, bijvoorbeeld door wortelsnoei, stamzagen, fertigatie en gedoseerd water geven. Sinds vele jaren heeft BASF ervaring op het gebied van groeiregulatie.

Regalis Plus doet meer. Het is een groeiregulator die ook effect heeft op de oogst en zorgt voor een positieve invloed op de weerstand van de boom door het plantversterkende effect.

Top