Peulvruchten

Met ongeveer 18.000 verschillende soorten behoren peulvruchten tot de planten met de meeste biologische diversiteit.

Waarom zijn peulvruchten zo waardevol?

Alle peulvruchten hebben de belangrijke eigenschap dat ze atmosferische stikstof via hun knobbelbacteriƫn kunnen binden aan de rhizobia op hun wortels. Het gebruik van externe stikstofkunstmest kan dus normaal gesproken worden weggelaten. Hierdoor kan de teelt bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Dit bevordert een positieve bijdrage aan de bescherming van het klimaat.

Tegelijkertijd hebben peulvruchten het vermogen om voedingsstoffen te mobiliseren en dragen ze bovendien bij tot de teelt van humus in de bodem. Als gevolg daarvan neemt de bodemvruchtbaarheid toe. Bovendien biedt de peulvruchtenteelt voedsel en een toevluchtsoord en leefomgeving voor een groot aantal wilde insecten, vogels en andere dieren.

Oplossingen

Zoals in elke teelt kunnen onkruiden, ziekten en plagen problemen veroorzaken bij de teelt van peulvruchten. BASF levert met haar productenpakket een bijdrage aan een gezond gewas met hoge opbrengsten.

Heeft u een vraag over een product of advies nodig bij het kiezen van een geschikt product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Top