Fruit

Goede kwaliteit fruit telen en ook nog voldoen aan de bovenwettelijke eisen van de afnemers is een hele uitdaging. Wij bieden oplossingen aan om aantastingen door schimmels, schadelijke insecten en onkruiden de baas te blijven. Daarnaast geven wij informatie over onze producten.

Ontwikkelingen Fruitteelt

Het aantal professionele fruitteeltbedrijven in Nederland neemt af maar het geteelde oppervlak (appels en peren) blijft ongeveer gelijk. Het areaal appels plus peren bedraagt momenteel 16.570 ha. In de loop der jaren heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden tussen appels en peren. Rond 2010 was het areaal appels groter dan dat van peren. In 2019 tellen we nog slechts 6.500 ha appels en is het areaal peren gestegen tot iets boven de 10.000 ha. Elstar blijft in Nederland nog altijd het grootste appelras, gevolgd door Jonagold. Bij peer is 75% van alle aanplant Conference.

Productenpakket

BASF biedt u een breed scala aan effectieve gewasbeschermingsmiddelen in de fruitteelt.

Ons pakket bevat:

  • fungiciden,
  • insecticiden,
  • en een groeiregulator

Naast een breed assortiment aan chemische gewasbeschermingsmiddelen brengen we ook een aantal zeer interessante biologische producten op de markt, die steeds vaker gebruikt worden in de gangbare fruitteelt.

Om hoge kwaliteit fruit te kunnen produceren maken fruittelers gebruik van moderne en effectieve gewasbeschermingsmiddelen. Hierbij kunnen ze rekenen op de steun van BASF, met innovatieve producten en oplossingen voor land- en tuinbouw, die veel verder gaan dan alleen standaard gewasbescherming. Samen met gewasbeschermingshandelaren, onderzoeksinstellingen en ketenpartijen ontwikkelen we de best mogelijke producten en oplossingen. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze producten en oplossingen worden toegepast met de nodige zorg voor de gezondheid van mens, dier en milieu.

Op deze website beschrijven we een aantal belangrijke ziekten, plagen en teeltmaatregelen en tonen we u de oplossingen van BASF. Voor een advies op maat raadpleegt u de technische voorlichter van uw leverancier van gewasbeschermingsmiddelen.

Heeft u een vraag over een product of advies nodig bij het kiezen van een geschikt product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Top