Druiven

De druiventeelt is van origine een teelt die we kennen uit het buitenland. Echter de Nederlandse druivenkwekerij is een jonge bedrijfstak die sterk in ontwikkeling is. Het aantal bedrijven groeit en zo ook het areaal. In 2003 werd er in Nederland op slechts 35 ha druiven geteeld. In 2018 is het druivenareaal opgelopen tot 160 ha.

Ontwikkelingen druiventeelt

Deze groei werd mogelijk doordat er in de loop der jaren nieuwe rassen op de markt kwamen die minder afhankelijk waren van het aantal zonuren. We zijn inmiddels toe aan de derde generatie rassen. Niet alleen de kwantiteit van wijngaarden, maar ook de kwaliteit van de Nederlandse wijn zit behoorlijk in de lift.

Productenpakket

Ondanks dat het druiven areaal in Nederland in vergelijking met andere agrarische teelten klein is, kunnen de Nederlandse wijnbouwers vertrouwen op BASF. Samen met de sector kijken we of en hoe we de druiventelers kunnen ondersteunen met innovatie gewasbeschermingsmiddelen.

Heeft u een vraag over een product of advies nodig bij het kiezen van een geschikt product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Top