Aardappelen

In Nederland is de aardappelteelt een belangrijke pijler van het akkerbouwbedrijf. Het aantal bedrijven dat aardappelen verbouwd is sinds het jaar 2000 gedaald van 8.000 naar ongeveer 5.500 in 2019.

Ontwikkelingen aardappelteelt

Nederland staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit pootaardappelen dat naar meer dan 150 landen wordt geƫxporteerd. Naast pootaardappelen worden er ook consumptie en zetmeel aardappelen geteeld. Bij consumptie-teelt betreft het voornamelijk 3 deelmarkten: frites, chips en tafelaardappel. De laatste decennia worden ruim 155.000 hectare aardappelen jaarlijks geteeld op Nederlandse bodem.

Productenpakket

Om de hoge kwaliteit aardappelen in het veld of in de bewaring te waarborgen, kunnen aardappeltelers gebruik maken van moderne en effectieve gewasbeschermingsmiddelen. Hierbij kunnen ze rekenen op de steun van BASF, met innovatieve producten en oplossingen voor land- en tuinbouw, die veel verder gaan dan alleen standaard gewasbescherming.

Sinds bijna 100 jaar werken we nauw samen met telers, waarbij we ons onderzoek richten op het ontwikkelen van de best mogelijke producten en oplossingen. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze producten en oplossingen worden toegepast met de nodige zorg voor de gezondheid voor mens, dier en milieu.

Heeft u een vraag over een product of advies nodig bij het kiezen van een geschikt product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Top